Vandaag in alle kranten: minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lanceert een nationaal plan tegen eenzaamheid onder ouderen, ‘een tegen eenzaamheid’. Het onderwerp staat al maandenlang bovenaan op de agenda van de OPH. Omdat Heerlen in de top 5 staat van gemeenten met de meeste eenzame ouderen. Schrijnend bewijs hiervoor is o.a. dat het aantal anonieme begrafenissen in onze stad in 4 jaar tijd met 30% is gestegen.

Het actieplan van de OPH staat inmiddels grof in de steigers: naar de mensen toe gaan, polsen wat ieders behoefte is en organisaties bij elkaar brengen die MET elkaar en NIET NAAST elkaar gaan werken. Wij zijn verheugd dat de minister het probleem onderkent en bereid is dit financieel te steunen. Een flinke klus, waar we samen de schouders onder zullen moeten zetten.

Dus roepen wij bij deze alle politieke partijen in Heerlen op om meteen na de verkiezingen de koppen bij elkaar te steken en samen te werken. Om het groeiende aantal eenzame ouderen in Heerlen een halt toe te roepen. Want elke eenzame oudere is er één teveel!

Eenzame ouderen