De bus blijft in Mariarade!

De afgelopen maanden kregen wij veel vragen over het vervallen van bushaltes in Mariarade. Buurtbewoners waren bang dat er geen enkele halte meer over zou blijven. Voor de seniorenwoningen rondom de Weijenberg zou dat een drama zijn.

Een gesprek met wethouder Nico Aarts (OPH) en zijn ambtenaren heeft echter voor opluchting gezorgd. Hoewel de gemeenten formeel niet over het Openbaar Vervoer gaat (Provincie is vervoersautoriteit) heeft de gemeente natuurlijk wel enige invloed.

Nieuwe situatie

Buslijn 21 komt van het Parkstad Limburg Stadion en rijdt via de Juliana Bernhardlaan een rondje langs Adelante en via de Randweg naar Mariarade. Via de Pastoors-kuilenweg komt de bus weer op de Markt om dan door te rijden naar Busstation Emma. De bus rijdt ook in tegenovergestelde richting en maakt dan ook dezelfde lus door Mariarade.

Er is een bushalte ter hoogte van de Marconistraat, dus redelijk dicht in de buurt van de ouderenwoningen.

De volgende halte is voor de Kleine St. Jan. Men kan dus met de bus naar centrum Hoensbroek.

Wil men van de Markt / centrum Hoensbroek naar de halte Pastoors-kuilenweg / Marconistraat dan moet men opstappen op de Juliana Bernhardlaan, om de bocht bij de Kleine St. Jan.

Er stopt ieder kwartier een bus op de haltes Pastoorskuilenweg / Marconistraat en Kleine St. Jan.

Oorzaak

De onduidelijkheid van de afgelopen periode komt door werkzaamheden aan het Gebrookerplein. De bus kan daar soms wel maar vaak niet overheen rijden.

Daarom is dat deel van de route nu vervallen, mede omdat er de komende maanden weer werkzaamheden aan het Gebrookerplein gepland staan.

Bushaltes overzicht